Съществуват милион разбираеми причини да напуснете работа – в най-добрия

...
 Съществуват милион разбираеми причини да напуснете работа – в най-добрия
Коментари Харесай

Осем причини да напуснете заради колегите

 Съществуват милион разбираеми аргументи да напуснете работа – в най-хубавия случай пред вас се е отворила блестяща опция за развиване на кариерата.

Ако става дума за офис напрежение, допустимо е от време на време то да извира от хората, с които работите. То може да стигне до равнища, когато е по-разумно за прочувственото ви и ментално здраве да напуснете.

1. Няколко пъти сте пробвали да повдигнете казуса като тематика, само че нищо не се е трансформирало
Според изданието Harvard Business Review, би трябвало да приказваме почтено и непосредствено с хората към себе си. Ако не извършите опит в тази посока, то 100% може да сте сигурни, че връзките ви ще продължат в същия отрицателен проект.

Никой не желае борба на работното място. Избягвайки казуса обаче, не решавате нищо. Ако към този момент сте опитвали няколко пъти да разрешите разликите си с сътрудник или сътрудници, само че нищо положително не е реализирано, по-добре е да напуснете.

2. Накрая вие отмятате множеството работа
Когато стартирате да отмятате работата и на сътрудници, нещата напълно се усложняват. Да си отборен състезател е значимо качеството. Когато обаче за следващ път „ вие гасите пожари “, време е да насочите професионалните си умения към различен офис.

3. Личният ви живот бива употребен против вас
Разнасят ли се клюки, които стартират да ви въздействат? Използва ли се фактът, че сте необвързани, с цел да се извличат изгоди? Стремете се да държите персоналния си живот настрани от работните каузи. В този смисъл – не позволявайте и на сътрудниците да вземат решение вместо вас по какъв начин да живеете живота си.

4. Менталното ви здраве е в риск
От месеци усещате напрежението, което се натрупа. Събуждате се заран и имате неприятно чувство за идването си в офиса. Преди сте били същински запалянковци в работата си, а в този момент се чувствате демотивирани. 

5. Ставате токсични за себе си
Започнахте ли да звучите като личните си сътрудници? Разгневявате се без да търсите решения или се чувствате песимистично сега, в който нещо заизглежда обещаващо? Уверете се, че не сте под въздействието на токсични сътрудници. Ако не можете да се справите със обстановката, време е за ново работно място.

6. Шефът ви е един от тях
Всеки един екип може да се показва добре, когато е воден от добър водач. Един същински началник знае по какъв начин да вкара дисциплинираност, без значение какъв брой токсични членове има в екипа. За страдание, в случай че шефът е отровен, решение на казуса няма.

7. Знаете, че може да предложите повече     
В края на краищата като чиновник вашата най-голяма инвестиция в компанията ви е вашето време. Ако не успявате в границите на работния ден да ставате по-добри, то губите скъпи години от професионалния си живот. Потърсете работа, която предлага провокации.

8. Можете да си позволите да напуснете
Към 30-ата си година към този момент имате сметки за заплащане, допустимо е да сте взели и заем. Ако не ви чака ново работно място, уверете се, че имате задоволително пари в „ незабавния фонд “, с цел да напуснете без терзания.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР